Searching...
Facebook Menü Kodu, koddostu tarafından hazırlanmıştır.
Sitenize Eklemek İçin Tıklayın

Bu çalışma Creative Commons Attribution 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.
Kod içerisindeki bu uyarının ve diğer telif ibarelerinin/linklerinin kaldırılması yasaktır.
Sitemize Facebook Menüsü ekledik! Menümüz sayesinde site içinde arama yapabilir, sayfaya yorum yapabilir ve diğer pek çok işlevden yararlanabilirsiniz http://herdakikayeniyenibilgiler.blogspot.com/ !

Sponsorlar

30 Ağustos 2013 Cuma

BALIK İLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR ?

Balık : Gözleri parlak ve canlı, solungaçları pembe veya kırmızı olan balık tazedir.



  Balığı temizlemeye başlamadan önce sirke serpmeniz yüzgeçlerinin daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Balık temizlenip yıkadıktan sonra iyice kurulanmalıdır. Böylece balık, un ve yumurtaya daha iyi bulanacaktır. 


  Kızartmadan önce sütün içine batırılıp unlanan balık çıtır çıtır kızaracaktır. Balığın yeterince pişip pişmediğini anlamak için kılçığın etten kolay ayrılıp ayrılmadığına bakın, eğer kılçık kolayca ayrılıyorsa balık tam kıvamında pişmiş demektir. 




  •   Balık Izgara : Yıkadıktan sonra iyice kurutulan balığın üzerine zeytinyağı sürülüp birkaç dakika beklettikten sonra kızgın ızgaraya konduğunda istediğiniz lezzeti yakalamış olacaksınız.


  • Balık Elinizden Kayıyor ve Kokusu Çıkmıyorsa : Balığı hazırlamaya başlamadan önce ellerinizi su ile nemlendirin ve tuz bulayın böylece balığı hazırlarken elinizden kaymayacak ve kokusu daha kolay çıkacaktır.



NOT: İşinize yaradıysa yorum yapmaktan çekinmeyin arkadaşlar :)

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Back to top!