Searching...
Facebook Menü Kodu, koddostu tarafından hazırlanmıştır.
Sitenize Eklemek İçin Tıklayın

Bu çalışma Creative Commons Attribution 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.
Kod içerisindeki bu uyarının ve diğer telif ibarelerinin/linklerinin kaldırılması yasaktır.
Sitemize Facebook Menüsü ekledik! Menümüz sayesinde site içinde arama yapabilir, sayfaya yorum yapabilir ve diğer pek çok işlevden yararlanabilirsiniz http://herdakikayeniyenibilgiler.blogspot.com/ !

Sponsorlar

21 Aralık 2013 Cumartesi

GOOGLE'NİN LOGOSU DEĞİŞTİ(21 ARALIK 2013) BUGÜN'ÜN ÖNEMİ ?



Mevsim, Dünya'nın eksen eğikliğinin etkisiyle beraber, Güneş çevresindeki yıllık hareketi sonucu Dünya üzerinde yaşanan birbirinden farklı, ortalama hava durumu koşullarına verilen isimdir. Eylüle kadar kuzey yarım küre, güneye göre güneşe daha dönüktür ve daha çok güneş tarafından ısıtılır. Bu durum 23 Eylül- 21 Mart arasında tersine döner. Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir: İlkbahar, 21 Mart-22 Haziran; yaz, 22 Haziran-23 Eylül; sonbahar, 23 Eylül-22 Aralık; kış, 22 Aralık-21 Mart. Güney yarım küresinde mevsimlerin sırası tersine olup, ilkbahar 23 Eylül de başlar.
Mevsimler Dünya'nın kendi dönüşünün, güneşin etrafında döndüğü yörünge ile aynı hizada dönmemesinden kaynaklanırlar. Böylece yeryüzünden gök'e bakıldığında güneş dünyanın heryerinde farklı bir yükseklikte gökyüzünden geçer.
"Kuzey-kışı" döneminde dünyanın Güneyküresi güneşe doğru yöneliktir, ve Kuzeyküresi daha az Güneş ışığı alır. "Güney-kışı" döneminde ise dünyanın Kuzeyküresi güneşe yöneliktir ve kuzeyde sıcak mevsimler başlar. Yani dünyanın Kuzeyküresinde Yaz başladığı zaman Güneyküresinde (örneğin Güney Afrika ya da Avustralya'da) kış başlar.


0 yorum :

Yorum Gönder

 
Back to top!