- Sofraların düzenli ve temiz bir biçimde hazırlanması için yemek takımlarının iyi cins porselenlerden olması çok önemli değildir.
- Günlük sofralarınız için porselen ya da seramik tabaklarla, kullanışlı temiz bir örtü veya servisler yeterlidir. Örtü ve tabakların renk uyumu içerisinde olması görüntü bütünlüğünü tamamlar.
- Tabak , çatal ve bardağı yerleştirme biçimi , sunulacak yemeklerin çeşidine göre farklılık gösterebilir.
- Yemek tabağının üstüne çorba kâsesi konur, tabağın üst kısmına çorba ve tatlı kaşığı enine olarak yerleştirilir. Bardak sağ tarafta ve bıçağın tam ucunda durmalıdır. Peçete tabağın üst kısmına konabilir.
- Ziyafet verilen sofralarda daha çok yemek çeşidi olacağından daha fazla malzemeye ihtiyaç vardır. Büyük bir tabak yemek boyunca sofrada boş olarak kalmalıdır. Tatlı servisi başladığında bu tabak kaldırılır. Her yemek için verilen diğer tabaklar bu tabağın üzerine konulur. Çatal, kaşık, bıçak ve bardak gibi yardımcı malzemeler yemek başlamadan önce sofraya konulmalıdır. Tabağın sağ tarafına bıçaklar, sol tarafına ise çatallar dizilir. Tabağın üst kısmına çorba, tatlı ve meyve için gerekli olan çatal,kaşık ve bıçaklar konulur. Bütün bu malzemeler kullanılış sırasına göre dıştan içe doğru dizilmelidir.
NOT: Renkli mum, taş vb. aksesuarlar ile çiçekler sofranıza hoş bir görüntü katacaktır.
Resimleri biraz daha büyük yaparsanız daha anlaşılır olur,güzel çalışma,teşekkürler
YanıtlaSilDikkate alacağım teşekkürler İhsan :)
SilBira aşcıyım cokiyi düşümüsün
YanıtlaSilteşekkür ederim eklemek istedikleriniz varsa yazıyı düzeltip sizden gelenler diye başlık altında yazabilirim :)
Sil